Vi er stolte av å kunne tilby alle, fra de mest sensitive cøliakerne til de som tåler alt, glutenfrie mel, bakeblandinger og bakevarer i særklasse!

Bakst med glutenfrie mel og bakeblandinger har vært en klissete affære for dem som lever på en glutenfri diett. Med økologiske bakeblandinger av steinmalt kvalitet ønsker jeg å gi en bakeopplevelse hvor du endelig kan kna din egen deig.

Med et dypdykk i historien har jeg hentet frem de naturlig glutenfrie alternativene til mel som opprinnelig er brukt for sin næringsrikhet og er et funn for den glutenfri bakst, … og tapioka er for loff og kakebakst.

Vel bekomme og god bakst.

Her er melblandingen, rene mel blandet sammen med kun ett naturlig tilsetningsstoff; xantangummi fra mais.

1

Olje, lunket vann og gjær… og litt honning eller agavesirup.

2

Eltes i 8 minutter, så i 2 minutter på full speed… her skal det luft inn i deigen.

3

4

Sånn ser deigen ut, rett fra bollen.

5

….og dette er et sensasjonelt bilde, som bare de som har bakt med glutenfri deig forstår. Gleden over en deig som kan knas er ubeskrivelig etter år med klissete klisterdeig.

6

… og bruker du tiden til heving over varmt vann, og steker de med litt vann i ovnen, får du en fin skorpe på rundstykkene.

… og visste du at glutenfritt både med og uten hvetestivelse ikke nødvendigvis betyr helt uten gluten? Tenk at det er lov til å ha like mye som 2 hvetekorn pr. kg glutenfritt mel (= 20 ppm; part per million) og allikevel kunne kalle det «glutenfritt»! Det bestemte EU i 2009. I 2011 fant forskere ut at det var best om alle med cøliaki spiste så lite gluten som mulig («under 1 ppm») for å beskytte seg fra alvorlig helseskade. Den kan oppstå når en får i seg litt gluten over tid (les mer under Forskning).

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no

928 85 724

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no