^

Naturlig Glutenfritt 

Gry Ringset er kunstneren og gründeren som startet www.naturligglutenfritt.no i 2016. Etter 20 års eksperimentering med glutenfri bakst ønsket hun å lage et inkluderende tilbud for alle, fra den mest sensitive cøliaker til de som tåler det meste. Mat som et sosialt samlingspunkt skal være til glede for alle. 

«Både som agronom og kunstner har jeg alltid vært tett på naturen og opptatt av bærekraft. Når jeg da tok skrittet ut og begynte som gründer med glutenfrie melblandinger og bakst, var det naturlig for meg å søke en samarbeidspartner som hadde det samme verdigrunnlaget». 

Med sine fire egendesignede økologiske glutenfrie bakeblandinger med håndplukkede råvarer av steinmalt kvalitet, fant hun og Kim Christoffersen tonen. Det var en raus og snill baker som delte kunnskap og erfaring, mens kunstneren kom med innspill og ideer. Slik ble det ny produktutvikling av, og den gode faglige samtalen om hva god glutenfri bakst kan være, kunne begynne. 

Den Gode Baker

HÅNDVERK OG LOKAL FORANKRING 

Kim Christoffersen, hadde fått nok av halvfabrikata og tilsetningsstoffer. Da han møtte økologisk produksjon, fikk han klare idéer om hva godt bakerhåndverk skulle være. Med stødig forankring i fagets tradisjon løftet han frem den flere tusen år gamle kunnskapen om spelt og andre urkorn. 

Med lang erfaring og kjærlighet til håndverket, blir kornet malt på egen mølle og bakt med pasjon. «Vi bruker den tiden det tar, stresser aldri deigen, steker helt ferdig og pakker når temperaturen er den rette». Her får brødene håndverksmessig touch og utseende, med et ferdig resultat de er stolte av. 

Den Gode Baker bruker lokale leverandører og samarbeidspartnere der det er mulig, De bruker ikke tilsetningsstoffer i deigen, og de velger alltid de mest miljøriktige løsningene. Med et stort hjerte for verden og menneskene omkring seg ønsker de å gjøre denne forskjellen. Ikke fordi de tror det selger bedre, men fordi de er lidenskapelig opptatt av det selv. 

I 2011 startet Den Gode Baker sitt eget glutenfrie bakeri, og i 2016 startet samarbeidet med Naturlig Glutenfritt som har endt i serie «Glutenfritt under 5 ppm, fra den mest sensitive cøliaker til den som tåler det meste, et glutenfritt tilbud for alle med cøliaki».

I dag har Den Gode Baker 7 ansatte, som har røtter i lokalmiljøet. Bakeriet er en av Norges største leverandører av økologiske bakevarer.