Kikerter bakeblanding egner seg godt til rundstykker, focaccia og brødbakst. Den er en god base for innblanding av linser, bønner og frø. For saftigere bakverk, kan du blande inn raspet gulrot.
Oppskrifter med kikerter bakeblanding:
Banan- krydderkake med dadler av kikerter bakebklanding
Brød med gresskar av kikerter bakeblanding
Focaccia av kikerter bakeblanding
Gulrotkake av kikerter bakeblanding
Proteinrundstykker av kikerter bakebklanding
Rundstykker med oliven og frø av kikerter bakeblanding
Saftig brød med bønner og valnøtter av kikerter bakeblanding
Ingredienser:
1 pose kikerter bakeblanding
3 dl. moste gresskar
1 dl ristede gresskarkjerner
2 dl. raspet gulrot,
1 dl rapsolje
2 ss kokosfett
1 pk gjær
8 dl lunkent vann
1/2 ts.chilipulver
1/2 ts salt.
-
Slik gjør du:
Ta ut innmaten fra ett gresskar og skjær i terninger. Mos 3 dl i en blender (overskuddet kan du fryse ned i porsjoner til senere baking). Ta gresskar i en panne uten fett , og stek de til de er gyldne, rist pannen underveis. Rasp gulrot, og ha alle de tørre ingrediensene i en mikserbolle. Varm vann til 37 C og bland i 2 ss. kokosfett, hell i rapsolje og rør ut gjæren i væsken. Hell væsken i det tørre og rør blandingen i 8 minutter på lav hastighet i mixer med elteklo. Deretter røres deigen i 2 minutter på full speed. Hell deigen direkte i form med bakepapir. Stek i forvarmet ovn på 200 C i 1 t.
Dette er et saftig og fiberrikt brød, en variasjon i hverdagen.
Ingredienser:
1 l rismelk
3 egg
200 g kikerter bakeblanding
60 g valnøtter
60 g gresskarkjerner
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
Litt salt
-
Slik gjør du:
Bland 3/4 l melk med melblandingen, valnøtter , gresskarkjerner (grovhakket), kardemomme, bakepulver og salt. Rør om og la den hvile litt. Bland i resten av melken. Stekes på takke eller i stekepanne. Stekes i smør om nødvendig.
Serveres med litt syltetøy.
(2 brød)
Ingredienser:
130 g kikerter bakeblanding
515 g rismel
153 g tapioka bakeblanding
1 boks med "Go Green» hestebønner
166 g raspet gulrot
1/2 ts salt
1/2 ta malt chili
50 g gresskarkjerner
50 g valnøtter
1 dl rapsolje
7 dl vann
1 pk gjær
-
Slik gjør du:
Bland mel og bakeblandinger i en mikserbolle. Skyll bønnene og mal dem i en kvern (eller stavmikser). Rasp 2 gulrøtter og ha bønner og gulrotrasp i melet. Rist gresskarkjerner i en stekepanne. Mal de i en kvern sammen med valnøttene. Ha salt og chili oppi melblandingen. (Om du ikke har kvern, kan de kuttes i små biter med kniv).
Varm opp vann til den er fingerlunken og bland i olje og gjær. Væsken helles oppi det tørre og eltes med elteklo i 8 minutter for deretter på full speed i 2 minutter. Ta deigen på bakeplate, del den i 2. Form to brød som legges i brødform.
Stekes i 45 - 60 minutter på 200°C (avhengig av ovnen er med eller uten varmluft).
Avkjøl på rist.
Ingredienser:
3 medium modne store bananer + 1 ekstra banan
2 ss lønnesirup
2 ts vaniljeekstrakt
0,6 dl vann
4 ss olivenolje
180 g kikerter bakeblanding
25 g linfrø
2 ts bakepulver
1,5 ss kanel
1/4 ts salt
1/2 ts chilipepper
4 ferske eller 6 tørkede dadler
50 g valnøtter
-
Slik gjør du:
Mos 3 store bananer sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt, vann og olivenolje (bruk blender eller stavmikser).
Bland i egen bolle mel, linfrø, bakepulver og krydder.
Skjær dadlene i biter, spar litt pynt til å ha oppå kaken. Skjær den ekstra bananen i biter.
Bland alt sammen i en bolle til røren er jevn (trenger ikke mikser). Ha blandingen oppi en brødform med bakepapir.
Skjær dadler og bananer i biter, og bland de inn i blandingen. Spar litt dadler til pynt til å ha oppå kaken.
Stek i 15 - 20 minutter på 180°C.
Ingredienser:
563 g kikerter bakeblanding (= 1 pk)
230 g hestebønner (= 1 boks Go green, serveringsklar)
228 g grønne linser (= 1 boks Go green, serveringsklar)
1 dl raspet gulrot
1 dl ristede gresskarkjerner
1/2 ts chilipulver
1 dl rapsolje
7 dl vann
1 pk gjær
0,5 g salt
-
Slik gjør du:
Ha kikerter bakeblanding i en mikserbolle. Skyll hestebønner og linser i et dørslag. Ha de i en bolle og mos bønner og lineser med stavmikser. Finrasp gulrot. Ha gresskarkjernene i en panne uten smør på middels sterk varme til de er litt gyldne. Avkjøl. Ha bønner, linser, gulrot og gresskarkjerner, pepper og salt i melet.
Varm opp vann til 37 C. Hell oppi olje oppi og rør ut honning og gjær i vannet. Væsken blandes i det tørre. Elt med elteklo i mikser i 8 minutter på lav hastighet, for så på høy hastighet i 2 minutter. Ta deigen ut på bakeplate og rull den til en tykk pølse. Del den opp i passe emner og rull rundstykker som settes på bakepapir på bakeplate. Brettet heves over varmt vann i oppvaskkummen 1/2 t. Ta litt vann i en panne nederst i stekeovnen for å få en fin overflate på baksten. Stekes på 200°C i en 1/2 t.
Disse rundstykkene egner seg godt til matpakkemat eller til suppe.
Ingredienser:
4 egg
3 dl sukker
3 dl kikerte melblanding
2 ts kanel
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1, 5 dl ekstra jomfru olivenolje
4-5 finrevne gulrøtter
-
Glasur:
100 g melkefritt margarin (f. eks F. eks. Soft Flora spesial uten melk og soya)
1 ts vaniljesukker
400 g melis
7 ss vann
4 ts sitronsaft
-
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett forsiktig alt, bortsett fra gulrøtter og olivenolje. Vend inn finrevet gulrot. Tilsett oljen til slutt. Ha røren i en smurt, rund kakeform (24 cm i diameter) eller bruk bakepapir. Stekes på 180°C i 55 - 60 minutter. Benytt en kniv og stikk i midten av kaken for å se om den er ferdig. Den skal være tørr når den trekkes ut.
Rør margarinen luftig og tilsett så vanilje og melis vekselvis med vann. Smak til med sitronsaft. Pynt kaken.
Ingredienser:
1 pose Kikerter bakeblanding
7 dl vann
1 dl olivenolje
50 g gjær
1/4 ts honning
15 g linfrø
30 solsikkefrø
35 g grovhakkede hasselnøtter
25 g grovhakkede oliven
-
Slik gjør du:
Hell posen med bakeblanding i en bolle. Ha linfrø og solsikkefrø i det tørre. Grovhakk oliven og hasselnøtter og ha det sammen med linfrø, solsikkefrø i det tørre.
Varm opp vann til 37°C. Bland fersk gjær, honning og olje i det lunkne vannet og rør til gjæren er oppløst. Hell væsken i bakeblandingen. Rør med elteklo i mixer på lav hastighet i 8 minutter. Sett deretter mixeren på hurtig hastighet i 2 minutter. Ta litt mel på bakeflaten og kna deigen og rull den ut til en stor pølse. Del i 8 - 10 emner og rull ut til rundstykker.
Settes på bakepapir på bakeplate og heves over varmt vann i oppvaskkum med klæde over i 1 t.
Stekes i forvarmet ovn på midterste rille på 200°C i 20 - 25 minutter.
Ingredienser:
1 pose kikerter bakeblandng
1 pakke fersk gjær (50 g)
1 ts honning eller agavesirup
1/2 ts chillipulver
7 dl kaldt vann
1 dl olivenolje
Hele oliven
-
Oljeblanding:
1,5 dl olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
-
Slik gjør du:
Smuldre gjær rett i bakeblandingen og tilsett honning, salt og chillipulver. Tilsett vann og elt deigen først i 8 minutter i mikser med elteklo, deretter 2 minutter på hurtig hastighet.
Dekk en stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Dypp fingrene i olje for så å bruke fingrene til å stikke hull i deigen.
Hev i 40 minutter over varmt vann med klede over. Slå oljeblandingen over, kvern salt over deigen og pynt med hele oliven. Stekes på 200°C i 20 minutter.
Foto: Gry Ringset | Design: www.lucas.no
Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724