Serien med melblandinger er bygget over det prinsipp av å ta vekk alle overflødige ingredienser og komme fram til en grunnoppskrift som kan varieres med forskjellige næringsrike mel, og hvor hver melblanding kan brukes til det samme knippe med grunnoppskrifter for brød, rundstykker, lompe, lefse og flatbrød med fler. Variasjon er viktig for ikke å bli matlei, variasjon er viktig for å få i seg et bredt spekter med viktige næringsstoffer og variasjon er viktig for de som ikke tåler det ene kan velge det andre.

Når du baker på et glutenholdig kjøkken HUSK! Gluten er ikke vannløselig. Vask derfor alle flater, hender og redskaper med såpe og vann!

Hvis konsistensen på deigen blir for klissete å kna, bruk litt ekstra mel  til å justere deigen. Den skal være omtrent som en hvetedeig å kna.

Når en jobber glutenfritt er balansen mellom vått og tørt spesielt viktig.

Oppskriftene under er stekt i vanlig ovn uten varmluft. Bruker du varmluft, må temperaturen og tiden senkes noe.

Oppskrifter med:

Tapioka

bakeblanding

Kikerter

bakeblanding

Amaranth

bakeblanding

Sorghum

bakeblanding

Oppskrifter med Tapioka bakeblanding:

Oppskrifter med Kikerter bakeblanding:

Oppskrifter med Amaranth bakeblanding:

Oppskrifter med Sorghum bakeblanding:

Besøk oss på facebook

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724