Konseptet

www.naturligglutenfritt.no er nettbutikken som skal være helt fri for gluten- og melkeprotein i alle ledd fra jord til bord. Produksjonsbånd og pakking sjekkes for at de er helt uten gluten og melk, og spormengder av disse. Glutenfritt mel er illusjonen om kornmel, som egentlig er laget av rotvekster, urter og gress. Serien med bakeblandinger er utviklet for å kunne gi valgmuligheter mellom forskjellige smaker og næringsinnhold. I tillegg er det valgt ut et knippe matvarer som kan lette en travel hverdag om en skal i selskap, på tur eller be venner. Mat som er god, økologisk og fri fra gluten og melk.

 

Historien

Dette er historien om keramikeren som ikke likte å lage mat men elsket å eksperimentere med leire og brakte derfor med seg de fleste kjøkkenredskaper til verkstedet fordi de kunne lage så mange  fine mønstere og teksturer. Så fikk hun barn og det viste seg at verken hun eller barna tålte gluten eller melk, slik at det var slutt på moroa med bare å gå i butikken å kjøpe det en hadde lyst til å spise. Og mat måtte de jo ha. Nå er det riktignok allergihyller i de fleste butikker, det er den hylla som ser nitrist ut og hvor de fleste matvarene inneholder litt gluten eller spor av gluten og melk, for det går sikkert bra tenker de som lager allergimaten. Men det gikk ikke bra.

Ja, da får jeg lære meg å bake da, tenkte hun. Det var lettere tenkt enn gjort. Det er jo en smal sak å bake brød når det er masse gluten i, men å bake brød uten gluten er jo nesten som å jobbe med porselen, tenkte hun da hun stod med den klissete korte deigen. Det er jo sjelden en blir fornøyd på første forsøket her i livet, så litt eksperimentering kunne jo ikke skade tenkte hun. Og før hun visste ordet av det hadde hun bakt av de fleste glutenfrie mel fra hele verden. Så mye godt brød og gode kaker det hadde blitt…

Ja, en trenger jo ikke å servere glutenfritt og gjøre et stort nummer av det. Det er jo bedre å bake noe som er godt og som alle kan spise. Ren og god mat er godt for alle, både mine barn og de som kommer på besøk, og flere med, tenkte hun. Og slik kom det til at så mye strev ble til god mat en kunne dele.

 

Besøk oss på facebook

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724