Mine bakeblandinger

Bakeblandingene er min egenproduserte serie, et resultat av 20 års eksperimentering på eget kjøkken. Mitt mål har vært å gjøre hverdagen enklere for de som vil og må bake eget brød, eller annet bakverk. Sammensetningene er inspirert av vår felles kulturarv fra Europa, Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Bakeblandingene leveres i poser á 563 g. De selges også i 16 kg sekk for profesjonelle eller for deg som baker mye. Du sparer på å kjøpe stort volum.

Oppskriftene mine finner du her.

For flere oppskrifter og tips, se Naturligglutenfritt sin facebookside

Amaranth er et 8000 år gammelt korn brukt av Aztekerne. Det var høyt skattet og var kjent for å være en rik energikilde. Fordi den også ble anvendt i rituell sammenheng forbød Conquistadorene dyrking av kornet og erstattet det med europeiske sorter. For 20 år siden utnevnte det Amerikanske Nasjonale vitenskapsakademiet Amaranth som en av 20 matvarer en ønsket å gjeninnføre i den amerikanske diett. Amaranth bakeblanding egner seg godt til brød, rundstykker og pannekaker (i blanding med Tapioka bakeblanding)

Ingredienser: Rismel*, amaranthmel (29%)*, potetflakmel*, chiamel*, fortykningsmiddel (xantangummi* E 415), salt, rosmarinkstrakt*. * Fra sertifisert økologisk produksjon.

Næringsinnhold pr. 100 g: KJ 1516,1 / KCAL 362,5 / Karbohydrater 72,5 g/ Sukkerarter 0,7 g / Fett  3,0 g / Derav mettet fett 0,4 g/ Protein 9,4 g/ Kostfiber 6,1 g / Salt 3,2 g.

Glutenfri under 5 ppm.

Oppskrifter med Amaranth bakeblanding

Kikerter er en belgvekst og tilhører ertefamilien. Kikerter er funnet i arkeologiske utgravinger helt tilbake til neolitisk tid,10 200 år f. Kr. i Tyrkia. Den er en ert brukt i mange forskjellige mattradisjoner som salater, falafel, hummus og flatbrød. Bakeblandingen egner seg godt til rundstykker, foccachia og brødbakst.

Ingredienser: Rismel*, kikertemel (34%)*, potetflakmel*, gresskarkjerner*, fortykningsmiddel (xantangummi* E 415), salt, rosmarinekstrakt*. * Fra sertifisert økologisk produksjon.

Næringsinnhold pr. 100 g: KJ 1517,4 / KCAL 362,8 / Karbohydrater 78,3 g/ Sukkerarter 0,2 g/ Fett  2,1 g / Derav mettet fett 0,4  g/ Protein 5,4 g/ Kostfiber 3,4 g/ Salt 3,2 g.

Glutenfri under 5 ppm.

Oppskrifter med Kikerter bakeblanding

Tapioka (Cassava, Manioc, Yucca)

Maniok eller Cassava er en buskvekst i vortemelkfamilien som kan bli opp til 5 m høy. Maniok er den mest spiste grønnsaken i tropiske strøk og den nest viktigste rotfrukten etter poteten. Den ble dyrket fra 2000 år f. Kr. i Brasil og ble introdusert til de store kontinentene som Afrika og Asia av portugiserne og spanjolene. Rotknollen foredles til tapiokastivelse og brukes til brød, bakverk og matlaging. Den er svært rik på karbohydrater i form av stivelse.

Ingredienser: Rismel*, tapiokastivelse (30%)*, potetflakmel*, fortykningsmiddel (xantangummi* E 415), salt, rosmarinekstrakt*. * Fra sertifisert økologisk produksjon.

Næringsinnhold pr. 100 g: KJ 1491,6 / KCAL 355,0 / Karbohydrater 71,0 g / Sukkerarter 0,8 g/ Fett 1,9 g/ Derav mettet fett 0,2 g / Protein 11,7 g/ Kostfiber 6,4 g/ Salt 2,4 g.

Glutenfri under 5 ppm.

Oppskrifter med Tapioka bakeblanding

Sorghum

Ingredienser: Sorghum mel*, Brunris mel*, Potetflakmel*, fortykningsmiddel , fortykningsmiddel (xantangummi* E 415), rosmarinekstrakt*.*Fra sertifisert økologisk produksjon.

 

Næringsinnhold pr. 100 g: KJ 1372 / KCAL 329/ Karbohydrater 72,1 g/ hvorav sukkerarter 2,5 g/ Fett 3,46 g/ Derav mettet fett 0,6 g/ Protein 10,6 g/ Kostfiber 6,7 g/ Salt 3,2.

Glutenfri under 5 ppm.

Oppskrifter med Sorghum bakeblanding

Besøk oss på facebook

Foto: Gry Ringset   |  Design: www.lucas.no

Kontakt: post@naturligglutenfritt.no | 928 85 724